Розчинну каву часто вважають напоєм «другого сорту». Одні переконані, що в цьому порошку немає ні смаку, ні аромату, інші — в тому, що він шкідливий для здоров'я. Чи так це насправді — розбираємося в статті, інформує Ukr.Media.
Виробництво розчинної кави складається з кількох етапів. По-перше, зелені зерна обсмажують і перемелюють. Потім варять концентровану суміш і прибирають з отриманого екстракту всю вологу, щоб залишився сухий залишок.
Дійсно, через тривалу обробку в розчинній каві міститься менше корисних речовин, ніж у натуральній. Це може призводити до зниження ефекту на організм.
Утім, розчинна кава також має свої переваги. Вона має сечогінний ефект, допомагає виводити зайву воду з організму і знижує відчуття голоду.
Крім того, в такій каві міститься мінімум кафестолу — це речовина, яка провокує утворення бляшок у судинах. Якщо варити каву в турці, то рівень шкідливої сполуки там значно вищий.
Однак надмірне споживання розчинної кави може мати негативні наслідки. З'являється безсоння, нудота, підвищується тиск і збільшується частота серцебиття.
Довідка: дорослій людині за раз рекомендується вживати не більше 100-200 мг кофеїну. Це не більше 3 чашок.
Leave a Reply